Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Domain regisztrátorok fórumon
részletek »

Domain regisztrátorok fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Domain regisztrátorok fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: domainregisztratorok.tlap.hu » Domain regisztrátorok fórum
Keresett kifejezés
Keresés
A domain regisztráció menete2011.04.28. 11:03 | Válaszolok | #40791
A domain regisztráció menete

Szerző: [weboldal keszites blog] Kategória: webes eszközök, webfejlesztés

domain regisztráció menete

Ha eldöntötte, hogy szeretne egy weboldalt, akkor az első lépés a megfelelő domain név kiválasztása. Mivel a Magyarországon böngészök többsége .hu végű domain névhez van szokva, ezért a .hu domain regisztrációjáról írok. Az első kérdés, hogy ingyenes domain nevet szeretne, vagy sajátot. Több cég foglalkozik ingyenes domain nevek regisztrálásával, pl. extra.hu, uw.hu. Ezek hátránya, hogyha megszűnik a szolgáltató, megszűnik a domain név is. Ráadásul üzleti célra ingyenes tárhelyen elhelyezett weboldal nem éppen a legmegfelelőbb. A leendő vevőben, partnerben felmerül a kérdés, hogy mennyire komoly ez a cég, ha évi pár ezer forintja sincs egy saját domain névre? Ezért a saját domain név regisztrálását javaslom, amelyet, ha a regisztráló cég meg is szűnik, bármely más céghez át lehet vinni, hiszen az nem a cégé, hanem a regisztráló személyé. Érdemes a domain név kiválasztására pár órát rászánni, mert az egész internetes megjelenésünkre befolyással lesz, hogy mi a weboldaldalunk neve.

.hu végződésű domain név regisztrációja
.hu végződésű domain nevet csak magyar állampolgár regisztrálhat. Keresse fel a http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ oldalt. Írja be a regisztrálni kívánt domain nevet. (Ha elküldi az info@olcsoweboldal.hu e-mail címre az igényelni kívánt domain nevet, szívesen ellenőrzöm, hogy szabad-e még) Amennyiben ilyen üzenetet kap vissza: ?A ******** domain név még nincs regisztrálva.?, akkor az Ön által kinézett domain név szabad, le lehet regisztrálni. Ez esetben küldjön nekem egy e-mailt a kiválasztott domain névvel, és egy válasz e-mailben visszaküldöm a kitöltendő dokumentumokat, amelyeket a regisztrációhoz feltétlenül ki kell tölteni.

Ezek a következők:

- Webhoszting szerződés
- Domain regisztrációs szerződés
- Személyi nyilatkozat (magánszemélyek részére)

Miután visszaküldte ezt a 3 dokumentumot nekem, scannelve, én továbbküldöm a regisztrátornak, aki elindítja a regisztrációt. Ha nincs lehetősége scannelésre, ez megoldható úgy is, hogy a 3 fájl, összesen 7 oldalát egyenként lefotózza digitális fényképezőgéppel, és visszaküldi nekem e-mailben, jpg formátumban. Ezután felkerül a regisztrációs kérelme a http://www.domain.hu/domain/varolista/ido.html link alá, ahol két hétig van. A két hét letelte után kerül az Ön nevére a domain név, és egy-két napon belül használatba is lehet venni.

Azt, hogy kinek a nevén van egy .hu végződésű domain név, a http://www.domain.hu/domain/domainsearch/ link alatt tudja megnézni.

tlap.hu2011.02.02. 23:39 | Válaszolok | #36982
tlap.hu

Üdvözlünk a(z) domainregisztratorok.tlap.hu fórumán!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü