Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Domain Infó képes leírás - Domain regisztrátorok .tlap.hu
részletek »

Domain Infó - Domain regisztrátorok .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: domainregisztratorok.tlap.hu » Domain Infó
Keresés
Találatok száma - 5 db
Alternatív vitarendező fórum

Alternatív vitarendező fórum

Domain nevek letiltásával a jogsértő tartalom ellen? Lehet-e megoldás a domain név felfüggesztése vagy visszavonása az alatta közölt jogsértő tartalom elleni harcban? A kérdés aktualitását a közelmúlt hazai botrányai, és a legújabb amerikai törvényjavaslat veti fel. Élesedő harc a filecsere körül Az ACTA-val szemben az EU nem támogatja a fájlcserélők lekapcsolását az internetről, s az Európai Bizottság kiáll az egyéni felhasználók szabadságjogai mellett. De a helyzet távolról sem egyértelmű. A lobbisták minden oldalon teszik a magukét, és az EU is azt az ujját keresi, amit még nem harapott meg. További domain vita információk a weboldalunkra kattintva elérhetőek.

Delegálási szabályok

Delegálási szabályok

A domain igénylőkkel és használókkal a Regisztrátorok állnak kapcsolatban. Domainregisztrációs ügyekkel ezért kérjük forduljon az Ön által szabadon választott Regisztrátorhoz. Ha Regisztrátorként szeretne működni, akkor forduljon a Nyilvántartót működtető ISZT Nonprofit Kft.-hez

Éves magyar .Hu domén jelentés

Éves magyar .Hu domén jelentés

Ahogyan haladunk az esztendő vége felé, úgy regisztrálnak egyre több hazai tartománynevet. Igaz, hogy a bejegyzések számának őszi növekedésével sem fognak a .hu végződésű domének jó évet zárni. Becslések szerint ebben az évben összesen mintegy harmincezer új domén regisztráció fog születni, ám több tízezer tartománynév lejárt 2013-ban. Az októberi adatokból azonban már jól látszik, hogy mire is számíthatunk még ebben az esztendőben a domén nevek üzletágában. ényegében idén is a papírforma érvényesült az év eleji ?növekedést? tekintve. Habár helyesebb volna, ha inkább negatív növekedésről beszélnénk.

Meghirdetés

Meghirdetés

A várólistában megtekinthetőek azok az igények, melyek nem rendelkeznek prioritással, és 14 napnál nem régebben kerültek be a regisztrációs rendszerbe. A várólistán szereplő nevekre a listán való közzétételtől számított 14 napon belül nyújtható be prioritásos igény. A lista nem tartalmazza a prioritással rendelkező igényeket. Ha egy prioritásos várakozó igénye elfogadásra kerül, akkor a nem prioritásos várakozók igényei automatikusan törlődnek a listából. A 14 nap elteltével az igényekre elindul az ellenőrzési és bejegyzési eljárás. A várólistán szereplő névvel kapcsolatban a 14 nap alatt valamelyik Regisztrátornál lehet kifogást bejelenteni, ekkor az adott domain igény átkerül a Tanácsadó Testülethez döntésre. A Testület elbírálási ideje alatt az adott domain várakozó állapotban marad. A kifogásról a kifogásolt igény Regisztrátora értesíti az ügyfelét. Amennyiben olyan domainre érkezik igény, amely névre más igény már ellenőrzési és/vagy bejegyzési fázisban van, akkor az új igény ugyan megjelenik a várólistán, de automatikusan törlődik, amikor a bejegyzési fázison átment név bejegyzésre kerül. Amennyiben valamelyik igénnyel kapcsolatban kérdései, vagy aggályai vannak, kérjük forduljon egy Regisztrátorhoz.

Tanácsadó testület

Tanácsadó testület

Tanácsadó Testület: A Nyilvántartó mellett működő, felkért független szakértőkből álló bizottság, amely a domain nevek választhatóságával kapcsolatos vitás kérdésekben dönt. (részlet a delegálási szabályzatból) Kivonat a Domainregisztrációs szabályzatból: 9.7. A Tanácsadó Testületre vonatkozó szabályok 9.7.1 A Tanácsadó Testület az igények Domainregisztrációs Szabályzatnak való megfelelőségével kapcsolatban elvi vagy eseti állásfoglalást hoz. A Nyilvántartó és a Regisztrátor aláveti magát a Tanácsadó Testület állásfoglalásainak, az abban foglaltaknak megfelelően jár el, és az azokban foglaltak alapján teljesíti vagy tagadja meg a delegálásra vonatkozó igényeket. 9.7.2. Az elvi állásfoglalás a Regisztrátorokra és a Nyilvántartókra kötelező általános iránymutatást tartalmaz igények Domainregisztrációs Szabályzatnak való megfelelőségével kapcsolatban. A Tanácsadó Testület elvi állásfoglalását a Nyilvántartó kérheti. 9.7.3 Az eseti állásfoglalás konkrét domain-igénylő konkrét igényének teljesíthetőségére vonatkozó állásfoglalást tartalmaz. A Tanácsadó Testület eseti állásfoglalását a delegálást megelőzően kérheti bármely Regisztrátor saját elhatározásból, illetve a domain-igénylő vagy az igényléssel szemben kifogást előterjesztő Panaszos megbízása alapján. További infó a linkre kattintva érhető el.

Tuti menü